Antikvarneknjige.com Novosti

Na ovoj stranici našeg bloga možete se informisati o svim promenama i novostima vezanim za poručivanje i uopšte funkcionisanje sajta Antikvarneknjige.com. Takođe, ovde ćemo objavljivati informacije o trenutnim i budućim akcijama i popustima

01. NOVEMBAR 2020. KNJIŽARA SE SELI NA BOLJU LOKACIJU I U LEPŠI PROSTOR. DOK SE NE ZAVRŠI SELIDBA LIČNO PREUZIMANJE NEĆE BITI MOGUĆE. NADAMO SE DA ĆEMO POČETI SA RADOM OD JANUARA 2021. DO TADA, KAO I RANIJE, ŠALJEMO KNJIGE POSTEKSPRESOM, AVIONSKOM POŠTOM I DHL-OM. VIDIMO SE USKORO

01. jun 2020. Uveli smo novi način komunikacije između knjižare i posetilaca sajta. U donjem desnom ćošku svake stranice knjižare nalazi se kontakt dugme koje u periodu od 12-20h služi kao Live Chat, a van navedenog vremena kao standardna email kontakt forma. Tokom upotrebe Live Chat-a takođe je omogućeno prijavljivanje na isti sa vašeg Messenger i Viber naloga.   Ovakav način komunikacije se već pokazao vrlo efikasan posebno u slučajevima kada je korisniku istog trenutka potrebna asistencija ili odgovor na pitanje.

31. maj 2020. Lično preuzimanje u knjižari subotom od 13 do 17h od danas je ponovo dostupno kao opcija dostave knjiga. Prvi dan za preuzimanje knjiga biće subota 6. jun 2020. Lično preuzimanje je moguće za korisnike koji tokom poručivanja izaberu ovaj način dostave kao opciju. Kupovina knjiga kod nas nije moguća bez unapred izvršene porudžbine na sajtu.

Dok se ne uspostavi redovan kargo avio saobraćaj pošiljke za inostranstvo do daljnjeg šaljemo samo putem DHL-a..

Popust od 10% u četiri kategorije

06. maj 2020. Od 6. do 10. maja 2020. godine biće aktivan popust od 10% na sledeće kategorije: Umetnost i kultura; Zdravlje, ishrana, kuvari; Muzika, film, pozorište; Enciklopedije i leksikoni. Popust važi samo za registrovane korisnike.

Dostava knjiga tokom vanrednog stanja

04. april 2020. Postexpress je nakon prekida nastavio sa pružanjem usluga dostave. Od ponedeljka 6. aprila 2020 knjige šaljemo kurirskom službom Postexpress kao i ranije.

21. mart 2020. Usled pandemije Covid-19 i proglašenja vanrednog stanja Pošta i Post Express su privremeno obustavili rad.

Sve domaće porudžbine slaćemo kurirskom službom Cityexpress. Slanje poručenih knjiga vršiće se dva puta nedeljno, za inostranstvo jednom nedeljno. Pošiljke za inostranstvo do daljnjeg šaljemo samo putem DHL-a. #OSTANIKODKUCE

Dostava knjiga

16. mart 2020. Usled proglašene pandemije Covid-19 i uvođenja vanrednog stanja, poručene knjige ćemo slati dva do tri puta nedeljno. Za inostranstvo jednom nedeljno. Hvala na razumevanju.

Obustava ličnog preuzimanja

15. mart 2020. Usled proglašene pandemije Covid-19 i uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, lično preuzimanje knjiga u knjižari će do daljnjeg biti obustavljeno. Prilikom poručivanja i dalje možete kao način dostave birati Post Express i DHL i dobiti knjige na vašu kućnu adresu. Post Express trenutno svoje usluge vrši kao i do sada, bez izmena.

S obzirom da dostava paketa zavisi lično od lokalnih kurira, moguće je da će pojedini od njih, umesto da paket donesu na adresu, ostavljati u sandučiće izveštaje o prispeću pošiljke. U tom slučaju paket trebate podići lično u roku od 5 radnih dana u vašoj Pošti.

Mole se klijenti koji poručuju iz inostranstva da tokom trajanja vanrednog stanja ne poručuju knjige na adrese svojih starijih članova porodica ili rodbine, jer oni neće biti u mogućnosti da odu do Pošte i podignu paket.

Skraćene adrese

Kako bi lakše pristupili određenim delovima sajta uveli smo sledeće skraćene veb adrese:

  • Knjižara: aknjige.com/k vodi na adresu knjižare (antikvarne-knjige.com/knjige)
  • Elektronske knjige: aknjige.com/e vodi na adresu (antikvarne-knjige.com/elektronskeknjige/
  • Blog: aknjige.com vodi na adresu (aknjige.com/blog/)
  • Naslovna: aknjige.com/a vodi na glavnu stranu sajta (antikvarne-knjige.com)
  • Fotomagacin: aknjige.com/f vodi na adresu (antikvarne-knjige.com/fotomagacin/)
  • Info & kontakt: aknjige.com/i vodi na stranicu knjižare: Info centar/kontakt/pitanja i odgovori

Besplatna dostava

Usled poskupljenja usluga kurirske službe Post Express promenjeni su uslovi za besplatnu dostavu knjiga na adrese u Srbiji. Od 2. marta 2020. minimalni iznos za besplatnu dostavu iznosi €25 (2950,00 dinara).

Promena cena Post Express kurirske službe

Od ponedeljka 2. marta 2020. kurirska služba Post Express ima novi cenovnik svojih usluga. Od 2. marta cena dostave pošiljke je sledeća: Post Express: €2.10  (248,00 dinara)  za prvi kilogram + 0.40 € (47,00 dinar) za svaki sledeći kg.

U slučaju otkupne pošiljke Post Express naplaćuje od primaoca 1% procenat od vrednosti, min. 45,00 dinara. Procenat od vrednosti Post Express naplaćuje na ime prenosa novca.