Muzika

Novi album Nore Džouns “Begin Again”

Odavno je prošlo vreme kada smo se radovali novim albumima omiljenih grupa, pa evo da se malo podsetimo kako to izgleda. Iskreno, ne pratim često kada koji album izlazi, već sam dobio Deezer notifikaciju na telefonu da je Norah Jones objavila novi album pod nazivom “Begin Again”. I pita me da li hoću odmah da slušam? Gledam u telefon, rekoh, pa hoću. I tako sam ja 20 sekundi nakon zvanične objave već slušao Noru. Eto retkih pozitivnih koraka globalizacije.

Da, kao što rekoh, album je izašao juče, 12. aprila 2019. i zove se “Begin Again”. Jednolično i dosadno, čak sam u jednom trenutku pomislio, pa dovoljno je od nje imati jedan album, ionako skoro svi zvuče slično. Takav mi je prvi utisak, možda će se nakon par slušanja promeniti. Ne kažem da je album neslušljiv, njen glas je uvek vrlo prijatan i muzikalan, jednostavno je ovaj album dosadan. U prilog utisku da se nije mnogo potrudila ide i činjenica da album sadrži samo sedam pesama ukupne dužine 28 minuta i 53 sekunde. Kako jedan moj prijatelj ima običaj da kaže: “Ovaj put preskačem”.

Begin Again je sedmi studijski album američke kantautorke Nore Džouns, koji je izdao Blue Note Records 12. aprila 2019. Radi se o kompilaciji singlova snimljenih 2018. i 2019. godine. Spisak numera pročitajte ispod:

1.“My Heart Is Full”3:06
2.“Begin Again”3:49
3.“It Was You”5:30
4.“A Song with No Name”4:03
5.“Uh Oh”3:37
6.“Wintertime”3:48
7.“Just a Little Bit”5:02
Trajanje28:53